اسرائیل: به کردها برای تجزیه عراق کمک می کنیم

 

مترجم مهتاب گرجی

 

آوی دیختر، وزیر اسبق امنیت داخلي اسرائیل در سخنراني اش در "مرکز تحقیقات امنیت ملي اسرائیل" درباره نقش اسرائیل در نابود کردن عراق بعد از اشغال این کشور در سال 2003 ضمن زدن مهر تایید بر این نکته که تضعیف و منزوی کردن عراق جزئي از منافع ملي اسرائیل بوده است، مي گوید:« دستآورد هاي ما در عراق بیش از انتظار و فراتر از پیش بیني مان بود!»

 

او مي گوید:«اهمیت تضعیف و منزوي کردن عراق کم تر از تضعیف و منزوی کردن مصر نیست. تضعیف و منزوي کردن مصر با روش هاي دیپلماتیک صورت گرفت و ما هر کاري مي کنیم تا عراق را بطور کامل منزوی کنیم».

 

دیختر افزود:« عراق بعنوان یک نیروي نظامي و یک کشور واحد از بین رفته است. راهکار ما این است که تجزیه عراق ادامه پیدا کند».

 

او مي گوید:« اهداف استراتژیک ما ایجاب  نمي کند که عراق نقش منطقه اي خود را بعنوان یکي از کشورهاي عرب منطقه بدست بیاورد. عراق باید از محیط منطقه اي اش جدا بیافتد.» دیختر در مورد نقش احزاب کرد در کمک به اشغال عراق مي گوید:« اصلي ترین هدف ما در مسئله عراق پشتیباني تسلیحاتي، امنیتي و آموزشي نظامي از گروه هاي کرد است تا به تدریج براي تاسیس حکومت مستقل کردستان آماده شوند، حکومتي که بر شمال عراق و منابع نفتي کرکوک کاملا تسلط داشته باشد.»

 

وي مي افزاید:«باید از طریق گفتگو با رهبران کرد و مقامات اردني مقدمات متصل شدن خط لوله نفت کرکوک به  خط لوله اي بي سي در اردن را فراهم کنیم، امري که صدور نفت شمال عراق به اسرائیل را عملي مي سازد. ما گفتگو هاي اولیه را با مقامات اردني انجام داده ایم و با رهبران کرد به توافق رسیده ایم.ا لبته در صورتي که اردن با این مسئله موافق نباشد، مي توان از ترکیه در زمینه امتداد خط لوله نفت کرکوک به اسرائیل کمک گرفت.»

 

متن کامل سخنراني

 

هیچ کس نمي تواند منکر دستآورد هاي ما در عراق شود. آنچه بدست آوردیم فراتر از انتظار بود. باید اهداف اولیه مان را از زماني که مداخله مان را در این کشور در اوایل دهه هفتاد آغاز کردیم، به یاد بیاوریم. مهم ترین هدف ما حمایت از کرد ها بود تا بتوانند از این حس که مورد آزار قرار گرفته اند استفاده کنند و احساس کنند که بعنوان یک قوم حق دارند که خود مختار باشند و از آزادي که سایر ملت ها از آن برخوردارند، لذت ببرند.

 

اوایل همکاران ما در اسرائیل مانند اوري لیبراني مشاور نخست وزیر سابق و سفیر ترکیه و اتیوپي و ایران که نقشه نابودي عراق را مي کشیدند، هدف اصلي اسرائیل را حمایت از کردها عنوان مي کردند. حمایت اسرائیل از کرد ها در ابتدا ناچیز بود. این حمایت محدود به حمایت سیاسي بود که با مطرح کردن مسائل کردها در نشست هاي بین المللي و کنفرانس ها نشان داده مي شد. ما به کردها پول هم مي دادیم که البته این کمک مالي محدود بود.

 

در سال 1972، این حمایت ابعاد امنیتي پیدا کرد: ما از طریق ترکیه و ایران به کردها اسلحه مي دادیم و به گروه هاي چریکي کرد در اسرائیل و ترکیه و ایران آموزش نظامي مي دادیم.

 

بعد از اینکه "مقاومت کردستان" در نتیجه توافق با ایران در هم شکسته شد، رهبري کردها به ترکیه، سوریه و اسرائیل منتقل شد. اسرائیل به دلایل اخلاقي باید در کنار کرد ها قرار مي گرفت و تا زماني که آنها به اهداف ملي خود مي رسیدند و در ابتدا خودمختار و بعد ها مستقل مي شدند، در کنارشان مي ماند.

 

قصد ندارم زیاد صحبت کنم اما باید بگویم که در حال حاضر در عراق، کشور مستقل کردستان وجود دارد. این کشور مردم، زمین، قدرت، ارتش، اقتصاد و نفت دارد. هدف این کشور این نیست که خود را به کردستان محدود کند بلکه قصد دارد به شمال عراق دسترسي پیدا کند؛ ابتدا به کرکوک و بعد به موصل  و شاید استان صلاح الدین و استان دیاله و خانقین.

 

کرد ها نمي توانند حتي تصور کنند که به لطف حمایت هاي ما  چه بدست آوردند.

 

عراق بعد از اینکه تبدیل به یک نیروي بزرگ نظامي شد، از دیدگاه استراتژیک، خطرناک ترین چالش ما محسوب مي شد. ناگهان عراق بعنوان یک قدرت نظامي و یک کشور، از هم پاشیده شد! عراق، کشوري که یک کشور یکپارچه بود، ناگهان از لحاظ جغرافیایي تجزیه شد و مردمانش نیز از هم جدا شدند و جنگي داخلي در گرفت که باعث کشته شدن ده ها هزار عراقي شد!

 

 

اگر عراق را از سال 2003 در نظر گرفته باشیم با بیش از یک دورنما مواجه خواهیم بود:

عراق با وجود اینکه یک دولت مرکزي وجود دارد، به سه منطقه تقسیم شده است.

 

منبع: وبلاگ پنجره اي رو به فلسطین 26 مه 2010